Güncel Haberler

1 Mayıs 2011 Pazar

Kestane Üretim - Tüketim


Kestane Üretim - Tüketim
Tohumları Güney Avrupa ile Güneybatı ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilmektedir. Orta çağlarda Güney Avrupa'da yeterli buğday ununa sahip olmayan orman toplulukları temel karbonhidrat kaynağı olarak tamamen kestaneye bağlı kalmaktaydılar.

Kestane ülkemizde en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir ve burdan hasat edilen kestaneler iç pazarda,dış pazarda ihracatı yapılmaktadır. Ayrıca özellikle Aydın ilinden ihraç edilen kestaneler çok kaliteli olup;Bursa ilimizde ve İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ dağda Kestane Şekeri adıyla bilinen bir tatlı çeşidi olarakta imal edilmektedir.Bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılmaktadır.

Tohumlar(kestane meyvesi), ateşte közlenmiş, haşlanmış veya suda kaynatılmış olarak tüketilir. Çoğunlukla 'kestane kebap' olarak adlandırılan ilkinde, kestane tohumları(kestane meyvesi) üst kısımları hafifçe çizildikten sonra, 200-220 °C ısıda 10-15 dakika süreyle fırına verilerek hazırlanır.ya da kömürlü sobaların üzerinde de közlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder